Ik aanvaard de woning niet

 

Je krijgt van ons een brief als we een passende woning voor je hebben. Binnen de  vijftien kalenderdagen moet je ons schriftelijk laten weten of je de aangeboden woning wilt huren. Ook moet je ons steeds het inkomen van de laatste 3 maanden laten weten.

Wil je niet verhuizen naar die woning? Dan weiger je. Misschien heb je een heel goede reden waarom je de woning niet wil of waarom je op dit moment niet kan verhuizen. Meld dat dan op papier aan ons. Zonder (goede) reden kan je een aanbod maar één keer weigeren. 

Als je weigert zonder (goede) reden, dan krijg je ten vroegste drie maanden later een nieuw aanbod. Tenzij je op papier meldt dat we je toch sneller een woning mogen aanbieden. 

Weiger je ook het tweede aanbod? Dan krijg je drie minpunten in jouw dossier.

Grondige redenen voor weigering

Je wilt de woning wel aanvaarden, maar door bepaalde tijdelijke omstandigheden kan het nu niet. Bijvoorbeeld: je verblijft in het ziekenhuis of in de gevangenis, je hebt net een private huurovereenkomst afgesloten. 

Dit zijn redenen waarvan je ons een bewijs moet bezorgen. Als je dat bewijs levert, dan bekijken we of dit een gegronde weigering is of niet.

Niet reageren is geschrapt worden

Reageer je twee keer niet of niet tijdig op onze aanbodbrieven? Dan schrappen we jou van onze wachtlijst.